Кои са Cateur

CATEUR е първото в България семейство червени котки от породата Британска късокосместа. То е сформирано в края на 2017 година в Бургас от Palace DaLiCats MARCO (Австрия), ISABELLA of Bellhouse (Словакия) и VANESKA Elandrea (Чехия).

Семейство CATEUR (на бълг. КАТЮ́Р) е член на Белгийската котешка асоциация Felis Belgica и Международната федерация по фелинология FIFe под номер FBE-C-2021-0396. Името е образувано от английската дума котка – CAT и английското съкращение на думата Европа – EUR. То въплъщава стремеж за различен подход при отглеждането и развъждането на домашни любимци, вдъхновен от най-добрите европейски практики.

  • Домът на семейство Cateur е с площ  210 кв.м. С изключение на санитарните помещения и откритите тераси, семейството обитава цялото пространство
  • В четири специално обособени зони за хранене котките имат постоянен достъп до прясна вода и суха храна, а два пъти дневно се хранят и с месни деликатеси
  • Менюто на семейство Cateur включва супер премиум гранули с над 70% съдържание на месо и премиум консерви с висококачествено месо или риба, осигуряващи истинско кулинарно изживяване и възможност за природосъобразно хранене
  • Всички се ваксинират и обезпаразитяват редовно, съобразно ветеринарните изисквания на Република България и ЕС
  • Поне веднъж годишно котките преминават обстойни профилактични медицински прегледи в реномирана ветеринарна клиника
  • Преди да станат родители задължително се тестват за отсъствие на заразни и генетично предавани заболявания

Cairo_20-05-20
Marco_cuddle

Let's cuddle

Гушкането на Cateur е моя сбъдната мечта! Казвам се Георги Ангелов и отглеждам Британски Късокосмести котки в дома си в Бургас от 2011 година. Моят проект Cateur стартира в края на 2017 година, когато внесох от чужбина двойка червени котки.
Въпреки, че съм регистриран селекционер, аз не се различавам от останалите собственици на котки, които искат котката им да е щастлива и здрава дълги години, да играе, да се гушка и мърка. Затова се стремя да осигурявам най-добрите ветеринарни грижи, първокласна храна и безопасна среда. Притежавам малък прайд, което ми помага да общувам с всяка котка ежедневно. Изключително много ценя тези моменти на близост, защото те ни сплотяват и ни правят щастливо семейство.
Като селекционер вярвам, че добри фелиноложки резултати могат да бъдат постигнати без инбридинг и кръстосване с други породи, затова държа на чистите генетични линии. Мой приоритет е отглеждането на здраво поколение, без унаследяване на генетични и инфекциозни заболявания, защото не е редно друг да плаща за грешките на селекционера. Раждането на нов живот не е забавление и аз подхождам с голяма отговорност към този процес.

Casper_22-05-28

Нашето семейство